Az alapítóról

Kedves Olvasók, kedves Érdeklődők!

Varga Katalin vagyok, Budapesten, 1967 decemberében születtem.
38 évesen nem sikerült a gyermekáldás.

Sajnos, korábban volt már spontán lehetőségem az anyaságra, de az életem nem úgy alakult. Páromnak meg volt már két lánya az előző házasságából. Akkor mi a baj? Miért nem sikerül, amikor akarjuk?

Több mint egyéves próbálkozás után kikötöttünk egy meddőségi központban….  Már nem lehet gyerekem?? Nem lehet gyerekem!! Meddő vagyok?!?!?! Innen anyagim okok miatt tovább kellett mennem egy újabb központba, majd onnan orvosi-emberi okokból egy harmadikba. 

Az első beültetés (IVF, ICSI) ebben a harmadik központban történt. Eredményesen. Nagy szerencsém volt, elsőre sikerült!  2008 decemberében kislányunk született 🙂 41. születésnapomra vittük haza a kiscsillagot, ráadásul nem sokkal karácsony előtt.
Igazi szülinapi-karácsonyi ajándék lett!

Anyukám tanítónő volt, most nyugdíjas, apukám közgazdász, már nem él.
Az általános iskolából 6 évet Németországban jártam egy hagyományos német iskolába, édesapám munkahelyi kiküldtése révén. 1981-ben hazatértünk. 1990-ben a Külkereskedelmi Főiskolán végeztem, német-angol nyelvszakon. Gimnáziumi és főiskolai éveim alatt NB I-es röplabdajátékos és a magyar ifjúsági válogatott kerettagja voltam. Szeretem a sportot és a csapatmunkát. Főiskola után dolgoztam egy-két évig kisebb-nagyobb cégeknél, de igazán nem találtam a helyem. 1994-ben megalapítottam saját nyelviskolámat, magyar nyelvet tanítottunk külföldieknek. Sokat és szívesen dolgoztam, sikeresek voltunk. A munkám hivatásom is volt egyben. Szerettem ott is az emberekkel foglalkozni.

Kislányunk születése után azonban valahogy megváltozott minden. 2011-ig nyelviskoláztam ugyan, de már nem a kihívás vitt, hanem inkább a rutin. A nyelviskolát hónapra pontosan 17 év után bezártam.
Saját családi vonatkozások mentén a figyelmem az emberi lélek működésére irányult.
Már-már ebben a témában tervezgettem új hivatásom keresését, mikor kislányunk olyan pszichoszomatikai-fizikai tüneteket produkált, hogy azonnal mindent félredobtunk, és csak vele foglalkoztunk – gyerekpszichológus, családterapeuta bevonásával. Emellett pedig magammal is „találkoztam”, elindultam egy izgalmas önismereti úton. Aminek talán sosincs vége …

2012 évvégére, az önismereti utamat járva, az is kikristályosodott, hogy a reménytelennek, sikertelennek tűnő, nehezített gyermekáldással, akadályoztatott várandóssággal van dolgom, a „meddőség” állapotában és az abból való elmozdulásban szeretnék sorstársakat lelkileg támogatni. Szeretném segítnei őket útjukon, ha megtisztelnek bizalmukkal.

Így kezdtem el szervezni 2013 elején a CsillagKuckó központot, amit 2013 őszén nyitottunk meg.

2017-ben elvégeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológiai Intézetében a Mentálhigiénés segítő szakember szakot, hogy az ott tanultakat is beépíthessem a hivatásomba. Ennek gyümölcse a módszereink között megtalálható Vörös Fonal csoport.

2018-ban ezt követték a következő képzések: mediátor-, gyászcsoportvezető- és germekágyas segítő képzés.

Mi a termékenység örömét, gyermekünket nem a természetes vagy alternatív módszereknek köszönhetjük, de ezeknek köszönhetek számos felismerést. Rengeteget tanultam magamról, a családomról és a gyermekemről, a tudattalanban rejlő blokkokról, a sejtszinten tárolt emlékekről, a hozott mintákról, programokról.

Kislányunk lombikkezelés segítségével fogant. Nem állíthatom, hogy a ‘lombikozás’ nem jó, hiszen – hála az orvostudománynak – lett egy gyönyörű gyerekünk. Viszont állítom, hogy mindennek van határa. És biztosan állítom, hogy a mai nyitottságommal és ismereteimmel mindenképpen először az önismereti út irányába és a saját működésem és saját magam megismerése felé fordulnék. Azért, hogy ne terheljem gyermekemet a hozott saját feladataimmal, kíméljem a szervezetemet és lelkileg is segítsem mind a magunk, mind gyermekünk életét, fejlődését. 

Ha pedig a szervi tünetek, betegségek miatt már csak a mesterséges megtermékenyítés, a lombikbébi-program jöhetne szóba (mint ahogy ez nálam így is volt), mindenképpen figyelnék a lelki reakcióimra is, igénybe vennék szakszerű mentális, lelki támogatást, kísérést. A lombikkezelések nagyon meg tudják terhelni a testet, leket, szellemet, egyaránt.

Ha megtisztelsz bizalmaddal, tudunk személyesen is találkozni egy őszinte beszélgetésre, ahol te is találkozhatsz önmagaddal. Segítek önbizalmad és erőforrásaid előcsalogatásában és megerősítésében is.

Szeretettel várunk a CsillagKuckóban,
Varga Katalin
alapító, meddőségi mentálhigiénés segítő,
lombikos anyuka
vargakatalin.hu
vorosfonal.net

 

Várunk szeretettel és diszkrécióval a

CsillagKuckóban - ahol fókuszban a testi-lelki termékenység.

Küldetésünk, hogy ott is születhessenek babák, ahol eddig csak vágytak rájuk.

Kedves érdeklődők,

A szokásos egyéni segítő konzultációk mellett a
következő csoportprogramot indítjuk:

2013 óta építgetett facebook-oldalunkat sajnos 2023 októberében feltörték.
Kis bosszankodás és szomorkodás után megszületett az új oldalunk,
ahol megyünk tovább és ahol várjuk a ti csatlakozásotokat is.

Szeretettel, a CsillagKuckó csapata

(A honlapon is alakítgatunk picit, ez folyamatban van, elnézést, ha itt-ott nem letisztult.)